Item 1 - 10 van 11.

Museumwoning Torenstraat in Leeuwarder Courant

Een artikel in de Leeuwarder Courant (19 november 2019) over o.a. de museumwoning aan de Torenstraat in Drachten.

 

 

Woonboerderij Hongarije

Voor een Nederlandse familie met sterke banden met Hongarije heeft WVAU een ontwerp gemaakt voor het bewoonbaar maken als riant vakantiehuis van een oude boerderij met bijgebouwen op een schitterende locatie.

 

 

Verduurzaming Zuiderbad Amsterdam

20 jaar geleden heeft WVAU Architecten het Zuiderbad gerestaureerd en vernieuwd.
De aanpak die nu op het programma staat gaat om een inventarisatie van destijds nog niet nodig geachte ingrepen.

 

 

WONINGCORPORATIE BO-EX WINT PROVINCIALE DUURZAAMHEIDPRIJS

Woningbouwcorporatie Bo-Ex heeft met de duurzaamheidsmaatregelen aan de Rietveldwoningen in de Utrechtse wijk Hoograven de Provinciale Duurzaamheidsprijs gewonnen.
Het renovatieplan is gemaakt door A3-architecten en WVAU Architecten.

 

 

18e Eeuwse Hoeve in Z-Limburg

Deze prachtig in het Zuid-Limburgse heuvellandschap gelegen 18e eeuwse hoeve met binnenplaats wordt voor de nieuwe eigenaren aangepast voor wonen en werken.

 

 

Restauratie Villa Gerrit Rietveld te Doorn

Deze villa uit 1939 is als zomerhuis ontworpen op een open plek in het bos en is nog vrijwel geheel in oorspronkelijke staat. Het exterieur is gerestaureerd, waarbij de stalen kozijnen waar nodig zijn hersteld en geconserveerd, en voorzien van isolerende beglazing. Dakranden en hemelwaterafvoeren die later waren aangepast zijn teruggebracht naar de oorspronkelijke vorm.

 

 

Theo Van Doesburg - Rinsemahuis te Drachten

WVAU Architecten heeft een uniek voorbeeld van architectuur, interieur en kleurgebruik van Theo Van Doesburg tot museumwoning gereconstrueerd, in opdracht van de Stichting Van Doesburg-Rinsemahuis en in samenwerking met Museum Drachten en de VU.

 

 

Regentenzaal Bartholomeus Gasthuis

In opdracht van het Bartholomeus Gasthuis heeft WVAU Architecten de Regentenzaal uit 1632 aangepast met maatregelen ter bescherming van het cultuurhistorisch zeer waardevolle interieur.

 

 

Zorgwoningen Geertekerkhof Utrecht

In opdracht van het Bartholomeus Gasthuis heeft WVAU Architecten een ontwerp gemaakt voor de realisatie van een aantal zorgwoningen aan het Geertekerkhof te Utrecht. De verbouwing is inmiddels uitgevoerd.

 

 

Studie herbestemming kerk Rietveld

In 1965 ontwierp Gerrit Rietveld deze kerk in de gemeente Uithoorn. Bijgevoegd als pdf een artikel in de Volkskrant van 15 juni 2015 waarin gepleit wordt voor herbestemming als Rietveld-museum.

 

 

Pagina 2 Volgende