1960  Oprichting van de Werkplaats Voor Architektuur Utrecht door Bertus Mulder

Bertus is zoon van een timmerman uit Dedemsvaart, en zou in zijn vaders voetsporen treden. Hij had echter veel hogere ambities en grotere capaciteiten, en is uiteindelijk -na een studie aan de Hochschule für Gestaltung in Ulm (Dld.) onder Max Bill- in Utrecht als architect aan de slag gegaan. Daar leerde hij Gerrit Rietveld kennen, en hij heeft jaren lang naast zijn eigen praktijk ook met Rietveld gewerkt.

1974  Restauratie Rietveld-Schröder Huis

Bertus kreeg door zijn nauwe band met Rietveld en zijn werk en het vertrouwen van Truus Schröder deze opdracht. Dit leidde tot veel publiciteit, en naast een flinke praktijk in nieuwbouw en verbouwingen voor particulieren tot een groeiende hoeveelheid opdrachten voor restauraties van Jonge Monumenten, en renovaties en herbestemmingen van bijv. scholen en kloosters. In de jaren ‘80 groeide het buro zo uit tot een maatschap met Vincent Smulders met zo’n 10 medewerkers.

1988  Een nieuwe maatschap van Bertus met zijn dochter Alenca

Na haar studie aan de TU in Delft kwam Alenca terug naar Utrecht. Hierop volgde de overschakeling op het digitale tekenen, geïntroduceerd door haar man Michiel Oort, die al tijdens zijn studie aan de TU bij het buro kwam werken.

In deze periode waren er grote opdrachten zoals renovaties van vooroorlogse woningbouwprojecten in de Gordel ‘20-’40 in Amsterdam en herbestemmingen van Industriele Monumenten.

1999  Alenca en Michiel nemen het buro over onder de naam WVAU Architecten

Bertus blijft nog altijd als adviseur en medewerker bij het buro betrokken. 

2006  Verhuizing naar Werkhoven

Na lang zoeken vinden Alenca en Michiel in het buitengebied van Utrecht een mooie maar bouwvallige boerderij, waar zij na een grote verbouwing een prachtig woon-werkhuis van hebben gemaakt.