Opdrachtgever
  Soort project
   Functie
    Gebouwvorm
     Materiaal
      Bescherming
       Omgeving
        Status
         Boerderij 't Uilegat - Odijk
          gegevens project  
         down
         up

         In deze historische rietgedekte boerderij (de kelder is nog uit de 17e eeuw) zijn in het voorhuis twee appartementen gerealiseerd en in het achterhuis een ruime gezinswoning.

         Deze woning is gemaakt in de oorspronkelijk stal, de deel. De eenvoudige indeling in drie zones voegt zich naar de zware grenen moerbalkenconstructie.  Aan de oorspronkelijke brandmuur tussen voorhuis (de eigenlijke woning)  en achterhuis ligt een ruime woonkamer met open haard,  en een met deuren afsluitbare werkplek. Een tussenzone bevat de entree,  sanitair,  garderobe,  hal,  trap naar boven en een bijkeuken. Een zeer ruime woonkeuken is aan de achtertuin gelegen,  met prachtig uitzicht over de weilanden. 

         De toegepaste materialen zijn gekozen om hun eerlijke,  robuuste en vroeg-industriële uitstraling, passend bij dit gebouw. De begane grondvloer is een gevlinderde antracietgekleurde betonvloer met vloerverwarming. Het onderste deel van de trap naar de verdieping is ter plaatse in een stuk in beton gestort,  en het bovenste deel is van dikke gelaste onbewerkte staalplaat. Alle deuren tussen binnen en buiten en de zones zijn zeer royale houten dubbele deuren met grote ruiten. In de zijgevel aan het pad zijn ipv de oorspronkelijke stalraampjes grote nieuwe ramen gemaakt van vloer tot goot, met aan de binnenzijde in een spouw verborgen zware houten schuifluiken. De op maat gemaakte keuken is van onbewerkt hout, ter plaatse gesoldeerde zinken aanrechten en wasemkap, en dikke handgevormde geglazuurde tegels.

         Op de verdieping, die als een doos tussen de staande balken van de draagconstructie is aangebracht en die volledig geluiddicht is afgewerkt, zijn drie kinderkamers met sanitair, een linnenkamer, een fitness en een ouderslaapkamer met sanitair gemaakt.