Opdrachtgever
  Soort project
   Functie
    Gebouwvorm
     Materiaal
      Bescherming
       Omgeving
        Status
         Beachclub - Sant Pere Pescador Spanje
          gegevens project  
         down
         up

         Het plan bestaat uit het realiseren van een stadspaviljoen op het terrein van ‘Orilla dels Aiguamolls’, aan de oevers van de rivier de Fluvia. Het stadspaviljoen zal een tijdelijk karakter krijgen. De oorspronkelijk geplande woningbouw op het terrein van ‘Orilla dels Aiguamolls’ wordt tot nader order uitgesteld aangezien in de huidige economische crisis het voorgenomen bebouwingsplan niet economisch realiseerbaar lijkt. Indien de omstandigheden in de nabije toekomst wijzigen, is de intentie om het bebouwingsplan alsnog uit te voeren en de geplande 53 geschakelde woningen in moderne stijl uit te voeren. Op deze unieke locatie zal een paviljoen worden neergezet in een aan te leggen (stads-)parkachtige omgeving met veel groenvoorziening en een duurzame, natuurlijke uitstraling. Deze omgeving en het gebouw zullen multi-functioneel worden ingericht en uitgevoerd qua stijl en gebruikte materialen, zodat recht wordt gedaan aan de grote natuurwaarde van de locatie. Het paviljoen biedt gedurende het hele jaar een pleisterplaats voor zowel de plaatselijke bevolking, als voor de toeristen uit de omgeving van Sant Pere Pescador. Het gebouw zal gedurende het zomerseizoen dienst doen als een loungeclub met een grote aantrekkingskracht op toeristen in de gehele regio doordat er, naast horeca, functies worden aangeboden die elders niet te vinden zijn. Te denken valt dan aan een bar en restaurant van goede kwaliteit, de mogelijkheid om ligbedden te huren, maar ook om te dienen als uitvalsbasis en informatiepunt voor verschillende activiteiten zoals mountainbiken, wandelen en kanovaren. Tevens dient het gebouw de bestaande (horeca-)functies in het dorp niet te verstoren, maar als aanvulling hierop te dienen. Buiten het zomerseizoen moet het gebouw voor de inwoners van Sant Pere Pescador een paviljoen in een stadspark zijn, waar de mensen heen kunnen gaan om te eten en drinken, feesten en partijen te vieren, of een optreden of ander evenement bij te wonen. Een mooie en toegankelijke ontmoetingsplaats, eveneens geschikt voor kinderen, waar men graag heengaat om elkaar te ontmoeten.

         Het paviljoen zal worden uitgevoerd in een moderne Europese stijl, gebruik makend van natuurlijke materialen passend in de omgeving, zoals voornamelijk hout en glas. Het geplande oppervlak van het paviljoen zal circa 300 m2 bedragen (12 meter diep en 25 meter breed) voor wat betreft de binnenruimte.
         De pui zal grotendeels in glas worden uitgevoerd, zodat van een optimaal zicht op de rivier kan worden genoten. De hoogte van de terrasoverkapping varieert van circa 3 meter tot circa 6 meter en geeft een enorm ruimtelijk gevoel. De overstek van het dak loopt door tot ongeveer 6 meter boven het terras, hetgeen voor voldoende schaduw zorgt.
         Het buitenterras wordt uitgevoerd in houten vlonders en loopt aan drie zijden rondom het gebouw. Dit zorgt voor een naadloze overgang van binnen naar buiten. Loungen op de zonnebedden kan zowel op het houten terras als op het daaraan gelegen zandstrandje. Men kan tevens over de aanlegsteiger wandelen richting de rivier om te gaan vissen of te gaan varen in een kano.
         Voor kinderen is een aparte ruimte gereserveerd, met zwembadje, speeltoestellen, kabelbaan etc. zodat de ouders rustig van een drankje kunnen genieten, terwijl de kinderen veilig spelen.

         Buiten het zomerseizoen zal het paviljoen geopend blijven en een functie hebben voor voornamelijk de locale bevolking. De locatie leent zich, naast uiteraard bar en restaurant, uitermate goed voor het houden van feesten, borrels, of het organiseren van kleinschalige evenementen, zoals optredens bijvoorbeeld.