Opdrachtgever
  Soort project
   Functie
    Gebouwvorm
     Materiaal
      Bescherming
       Omgeving
        Status
         Verbouwing Woonboerderij - Werkhoven
          gegevens project  
         down
         up

         In deze boerderij, gebouwd in 1928 is in het voorhuis een bedrijfsruimte gerealiseerd en in het achterhuis een ruime gezinswoning.

         Deze woning is gemaakt in de oorspronkelijk stal, de deel. De woonruimte is ingedeeld in verschillende plekken. Er is een nieuwe wand gemaakt waaraan de zitplek met open haard is gerealiseerd en er is  een nieuwe trap naar de verdieping ontworpen met een dichte zijwand waaraan de tv-plek is gekoppeld.

         In het achterste gedeelte van de voormalige deel is een vide gemaakt waaraan een insteekverdieping met de bibliotheek grenst. Deze ruimte biedt uitzicht over de bij het huis behorende boomgaard. 

         De toegepaste materialen zijn gekozen om hun eerlijke,  robuuste en vroeg-industriële uitstraling, passend bij dit gebouw. De begane grondvloer is een gevlinderde antracietgekleurde betonvloer met vloerverwarming. Ter plaatse van de voormalige staldeuren is een geheel glazen hefdeur aangebracht.

         De buitenmuren in de voormalige deel zijn bekleed met fins vuren multiplex afgewerkt met lijnolie en ter plaatse van de voormalige stalramen zijn nieuwe ramen aangebracht.

         Op de verdieping, zijn drie kinderkamers met slaapzolders en sanitair, een linnenkamer, een fitness en een ouderslaapkamer met sanitair gemaakt.