Opdrachtgever
  Soort project
   Functie
    Gebouwvorm
     Materiaal
      Bescherming
       Omgeving
        Status
         Zaanstraat/Zaandijkstraat - Amsterdam
          gegevens project  
         down
         up

          

         Zaandijkstraat 5 t/m 13 en Zaanstraat 56 t/m 59
          
         Omschrijving:
         14 koopwoningen, 19 sociale huurwoningen, 6 grote sociale huurwoningen (maisonettes), 5 vrije sector huurwoningen, 1 bedrijfsruimte
          
         In dit blok is funderingsherstel uitgevoerd. Daarnaast zijn de woningen voorzien van een nieuw binnenpakket en is een deel van de woningen samengevoegd. 
         De woningen blijven na de ingrijpende renovatie in de verhuur. Een deel van de huurders keert terug in het complex. Er zijn 16 sociale huurwoningen, 6 grote sociale huurwoningen en 5 vrije sector huurwoningen gerealiseerd. Een bedrijfsruimte is omgebouwd tot bergingen. De andere bedrijfsruimte is gerenoveerd.
         De binnentuin is opnieuw ingericht tot een groene, gebruiksvriendelijke ruimte met een fietsenstalling, bergingen en een zitgedeelte.
         De renovatiewerkzaamheden zijn in september 2008 gestart en in november 2009 opgeleverd.
          
         Zaanstraat 20 t/m 35
         In 2010 zijn de woningen aan de Zaanstraat opgeleverd. Dit zijn allemaal koopwoningen geworden. 
          
         Voor de ingreep bestond dit blok uit 15 woningen. Door de zolderverdieping van het pand te verbouwen tot woonruimte, zijn 17 nieuwe woningen gerealiseerd. Na de renovatie keert een aantal huurders terug in het complex. De renovatie van de Zaan- en Zaandijkstraat is een onderdeel van de buurtaanpak Spaarndammerbuurt. Met deze grootschalige buurtaanpak wil de Key bijdragen aan een leefbare buurt waarin iedereen zich thuis voelt.